Samenwerking met Bordel Borduur

Jervin Weckx is een 25 jarige Antwerpse kunstenaar. Naast zijn passie voor theater, dans en musical, besloot hij wegens COVID-19 zijn andere creatieve kant terug op te scharrelen en begon hij zich te verdiepen in het betere handwerk. Met een liefde voor oude ambacht en handwerk besloot hij eigen creaties te maken in het borduren in ringen, shirts, mondmaskers en meer die hij verzamelt onder de naam: 'Bordel Borduur'. Jervin borduurde voor TABOEBS de Limited Summer Editions van TABOEBS.

Samenwerking met ANBN

De vereniging anbn (Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa) is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is. De Vereniging ANBN bestaat sinds 1980 en heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Centraal staat zelfhulp bij eetstoornissen: mensen helpen mensen.

Wij spraken Els, Jiska en Bernadette en staken de koppen samen voor dit goede doel. Per T-shirt gaat ÉÉN EURO naar anbn. Want mensen helpen mensen.

 

Waarom?

Uit onze podcastaflevering - seizoen 1 van TABOEBS, bleek dat de onderwerpen ‘Bodyshaming’ en ‘Eetproblemen’ het meest beluisterd werden. Niet alleen jongeren, maar mensen van alle generaties komen met dit gevoelige item in aanraking. Juist om die mensen een hart onder de riem te steken, of om die mensen te laten zien dat het oké is om jezelf te zijn, hebben wij deze actie het leven in geroepen. Niemand, maar dan ook niemand, is perfect. En imperfectie zorgt voor perfectie. 

 

Met wie?

Voor het promoten van de T-shirts nodigden wij Kato Marynissen en Margot Vanwijnsberghe uit op onze fotoshoot. Zij stonden centraal in onze podcast aflevering "Het overwinnen van een eetstoornis".